Önskan att uppleva Sverige

Resa

Åk hem på semestern

Du har troligtvis inte missat det nya modeordet hemester. Den nya trenden att semestra hemma fick ett rejält uppsving förra året när pandemin hade oss i ett järngrepp. Men redan innan pandemin har klimatkrisen orsakat en värdeförskjutning och allt fler väljer ett mer klimatsmart semesteralternativ.

Naturismtrenden

Den ökande naturismtrenden vi ser idag går också att koppla till det ökade holistiska synsättet på vår hälsa. Där ligger fokus på både kropp och själ. Här finns verkligen en koppling till pandemin för nu vill vi ha frisk luft och större öppna ytor med mindre trängsel.

Semestertips

Det finns många olika sätt att semestra på. Har du husvagn eller husbil är möjligheterna oändliga. Alternativt kan du hyra en stuga någonstans, eller ge dig ut på en härlig fisketur. Dessutom kan du utnyttja allemansrätten och tälta vid någon sjö där du kan bada och sola. Du kan alltid hitta något passande oavsett vad du väljer att göra.

Sverige är fullt av vackra vandringsleder. Här har du verkligen möjlighet att uppleva Sveriges natur på nära håll. Du kan välja led utifrån terräng och svårighet. Det finns de lite tuffare lederna för den som vill ha en utmaning, men också de enklare som passar barnfamiljer. Oavsett vad du väljer att göra så njut av din hemester!

Comments are disabled.